AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgoarao je sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o pregovaračkim poglavljima 2 i 19, saradnji u upravljanju migrantskom krizom i reformama u oblasti zapošljavanja i socijalne politike sa posebnim osvrtom na socijanlu inkluziju i rodnu ravnopravost.

Đorđević je istakao da je proces priključenja Evropskoj uniji strateški pravac Republike Srbije i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike, saopštilo je Ministartvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

- Prioritet Republike Srbije je punopravno članstvo u Evropskoj uniji i istrajaće na svom putu i uraditi sve što je potrebno, ali po meri svojih građana. Na ovaj način podići ćemo standarde na nivo koji je i iznad onoga što EU očekuje od nas - rekao je Đorđević i zahvalio šefu delegacije EU na dosadašnjoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu.

Fabrici je rekao da je otvoren za svaku vrstu podrške koja je Srbiji potrebna na njenom evropskom putu i da će se lično angažovati na unapređenju saradnje, kao i da su sve ideje i sugestije koje dolaze za srpske strane uvek dobro došle.

Poseban akcenat u toku razgovora bio je i na projektima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije i učešću Srbije u novim programima EU u cilju kreiranja i sprovođenja javnih politika u oblastima rada i zapošljavanja, socijalne inkluzije i antidiskriminacione politike i rodne ravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

Poglavlje 2 u pristupnim pregovorima sa EU odnosi se na slobodno kretasnje radnika, a 19 na socijlanu politiku i zapošljavanje.

#EU

#Sem Fabrici

#Zoran Đorđević

'