AKTUELNO

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, govoreći o formiranju Vlade u toj zemlji kaže da je sve postalo šizofreno.

Dajković je upitao šta bi se desilo da u Srbiji američki ambasador kaže ko sa kim može da pravi Vladu.

- Smatram da će na kraju preovladati razum kod ovih Evro, NATO političara i da će poslušati glas naroda, a ne glas ambasada, jer ako je neka koalicija, poput koalicije Za budućnost Crne Gore, koja je jedini autentični predstavnik sprskog naroda u novom sazivu crnogorskog Parlamenta, osvojila 15 odsto, najmanje što očekujemo je da im u izvršnoj vlasti sleduje onoliko koliko su osvojili - naveo je Dajković za Novo jutro TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Dajković kaže da znamo da je javna tajna da svi mogu da dobiju nešto osim Srba, jer su najbolji Srbi onih kojih nema.

Branko Radun, analitičar, govoreći o mandataru rekao da je glavni problem u Crnoj Gori ako neko ima državljanstvo Srbije, misleći na Spajića.

- Srpskim glasovima je Milo Đukanović otišao u političku penziju. Milatović je pobedio srpskim glasovima, ali njemu su sad bliže bošnjačke stranke koje su bile pred izbore na strani DPS-a. Da nije bilo srpskih glasova Milo Đukanović ne bi otišao u političku penziju - naveo je Radun.

Kako kaže, sada vidimo situaciju da se ništa ne zna i da je očigledno da stranci ne žele Srbe.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Dobrosavljević, analitičar, kaže da se do sada pokazalo da nategnute kombinacije ne odgovaraju u punom kapacitetu potrebama crnogorskog društva.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nema u punom kapacitetu borbe protiv korupcije bez Vlade koja ima nedvosmislenu većinu u Parlamentu - naveo je Dobrosavljević.

#Branko Radun

#Vladimir Dobrosavljević

#Vladislav Dajković