AKTUELNO

Nema toga šta se u Vučićevoj Srbiji ne gradi, rekao je gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić, Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera.

Vučićević je komentarisao navode opozicionih medija koji kažu da predsednik Vučić tim najavama projekata šta će se sve graditi za EXPO 2027, vodi nekakvu kampanju i beži od problema.

- Od kojih tačno problema i koji je to problem sakriven, a da predsednik Vučić o njemu nije otvoreno govorio?- pita se Vučićević.

- Da li je od jedne televizije pobegao? Pa nije. Ne sad, ne danas, ne u poslednjih mesec dana već uopšte od kad je na vlasti u poslednjih 11 godina. Da li postoji jedna tema koja je zatrpana, koja je preskočena, na koju nije smeo da odgovori? Pa ne postoji.

Vučićević se pita pa kakva je to kampanja i dodaje:

- Raspisivao je od 2012. godine izbore na svim nivoima. I na lokalnim i na pokrajinskim i na republičkim i na predsedničkim i uvek je iznova pobeđivao. Svaki put sve ubedljivije- rekao je Dragan J. Vučićević.

On je dodao i da je predsednik Vučić jedini predsednik verovatno ikad koji je dva puta za redom pobedio na predsedničkim izborima i to u prvom krugu.

- To je nezabeleženo. Takvih primera u Evropi ćete možda naći nekoliko, i oni sad kažu on ima problem sa podrškom u narodu i kako sad, kako onio kažu, mora da priča bajke. Pa kakve bajke?- rekao je Vučićevoić i dodao.

Opozicija je pričala da se Beograd nikad neće desiti pa se desio. Mnogi su tvrdili da je to fatamazgorija i da Beograd na vodi nikada neće postojati i da je to jedan kafić i jedna stambena zgrada.

- Sad od tih koji su najviše pljuvali Beograd na vodi ne može da se živi u Galeriji, a mnogi od njih su i kupili stanove na tom istom mestu. Oni su najgori licemeri- rekao je Dragan J. Vučićević.

- Predsednik Vučić kaže izgradićemo čitav jedan deo Beograda za potrebe EXPO 2027, tamo kada se krene od kraja Novog Beograda prema Surčinu - to će biti čitav jedan deo najmodernijeg Beograda. Oni kažu to je izmišljotina. Kako izmišljotina? Tako ste govorili za Beograd na vodi, tako ste govorili za brzu prugu, govorili ste da nema šanse da ćemo završiti auto puteve. Pa evo sve smo završili- rekao je Vučićević.

On je naglasio da se pravi sistemska greška, pokušavamo da nađemo racionalno u iracionalnom:

- Pokušavamo da kod ove opozicije da nađemo razlog, a da bi našli razlog mora da bude pameti. A tamo, bojim se, pameti u najširem smuislu nema. Tamo ima samo mržnje i samo laži, a nema istine i nema nikakvih argumenata- rekao je Dragan J. Vučićević u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

#Aleksandar Vučić

#Dragan J. Vučićević