AKTUELNO

Kancelarija za KiM saopštila je danas da je današnje privođenje Srbina iz Leposavića Nebojše Virijevića, koji je iskazao svoje neslaganje sa "Kurtijevim okupatorima, nelegitimnim i lažnim namesnicima", još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda ali i novi pokušaj uvođenja verbalnog delikta na Kosovu i Metohiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju privedenom Virijeviću obezbedila je besplatnu pravnu pomoć i advokata, a o njegovim slučaju će obavestiti i međunarodne predstavnike.

Kako se navodi, kada vlasti u Prištini na čelu sa Kurtijem ne mogu na nateraju Srbe da prihvate njegove lažne gradonačelnike i "poltrone iz Prištine", tada silom i hapšenjima žele da se osvete nelojalnim Srbima.

"Srbi nikada neće prihvatiti Kurtijev jaram" - Nikada Srbi neće prihvatiti Kurtijev jaram, niti njegove namesnike koji nemaju nikakav legitimitet niti kredibilitet u srpskom narodu i suprotstavljaće im se svim nenasilnim metodama, za razliku od Kurtijevog aparata koji zna samo za silu i nasilje - navodi se u saopštenju.