AKTUELNO

Danas je održana redovna sednica Predsedništva stranke Bošnjačko srpski savez, na kojoj je odlučeno da se Izborna skupština za organe stranke održi 30.09.2023. godine.

Usvojen je plan aktivnosti koji se tiče formiranja novih odbora, povereništava stranke i otvaranja stranačkih kancelarija.

Kako se navodi u saopštenju Bošnjačko srpski savez podržava održavanje prevremenih izbora na svim nivoima osim predsedničkih.

Oni dodaju da pružanje šanse, građankama i građanima, da na slobodnim izborima iskažu svoje mišljenje jedini je ispravan izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo.

- Insistiraćemo na formiranju što šireg bloka političkih organizacija, pokreta, nevladinih organizacija, sindikata i istaknutih pojedinaca koji treba da budu brana ekstremizmu, radikalizmu i primitivizmu - navodi se u saopštenju.

- Osuđujemo skandalozno ponašanje dela poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koji nepovratno urušava ugled te institucije, i nepotrebno dovodi do polarizacije u društvu. Pozivamo sve političke činioce da polažu veći stepen odgovornosti jer politički trenutak u kome se nalazimo zahteva to od nas. Samo kroz institucije i dijalog možemo se izboriti sa izazovima sa kojima se kao država i društvo suočavamo - zaključuje se u saopštenju BOSS.

Autor: