AKTUELNO

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević je, na današnjem sastanku sa novoimenovanom ambasadorkom Kraljevine Norveške u Beogradu Kristin Melsom, naglasio da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji, a strateško opredeljenje vojna neutralnost, koja ne predstavlja prepreku za saradnju i ostvarenje dobrih odnosa sa svim zainteresovanim stranama.

Ministar je na početku sastanka poželeo dobrodošlicu ambasadorki i izrazio uverenje da će se izgradnja dobrih i prijateljskih odnosa dve zemlje nastaviti, a da će se sveukupna bilateralna saradnja Srbije i Norveške unaprediti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tokom današnjeg sastanka, Vučević je izrazio zadovoljstvo povodom predstojeće uzvratne posete ministra odbrane Norveške Bjorna Arilda Grama Srbiji i dodao da je ova poseta podstrek unapređenju saradnje dve države u oblasti odbrane.

Ovaj susret, kako je istakao ministar odbrane, biće prilika za razmenu mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i za razmatranje modaliteta saradnje u oblasti odbrane.

Kako je navedeno, ambasadorka Melsom se tokom današnjeg sastanka zahvalila Vučeviću na prijemu, i istakla da će na novoj dužnosti dati svoj doprinos unapređenju saradnje Norveške i Srbije.