AKTUELNO

Vučić odgovara na kritike na svoj i račin svog tima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće komentarisati izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija do 14. januara, kada će na Javnom servisu govoriti i o toj i o drugim optužbama na njegov i račun tima koji vodi.

Mediji su danas više puta pokušali da dobiju komentar predsednika Vučića na Amfilohijevu izjavu u kojoj je izrazio bojazan da politika predsednika "vodi izdaji Srbije i Kosova", a iz Kabineta predsednika je rečeno da o tome neće govoriti do 14. januara.

- Tada će govoriti i o toj i o svim drugim optužbama na njegov i račun tima ljudi koji vodi - rečeno je medijima.

Ranije su državni zvaničnici reagovali na Amfilohijevu izjavu.

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković rekao je da je reč o čoveku koji je "živom Vučiću dvaput održao opelo" i da Vučić neće nastaviti politiku dodvoravanja Amfilohiju, već politiku koja vodi do povećanja broja Srba na KiM.

Foto: Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da od kletvi Amfilohija Radovića ni jedan Srbin na Kosovu i Metohiji nije ojačao, ali da je od napora Aleksandra Vučića kosovska nezavisnost postala mnogo slabija.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednji čovek u Srbiji kome se može reći da ne vodi računa o Kosmetu i našim građanima koji tamo žive. Navela je da očekuje da će se pojačavati napadi nacionalista na Vučića kako se unutrašnji dijalog o Kosmetu bude bližio kraju.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Amfilohije, nažalost, već dva puta živom Vučiću držao opelo, a ova njegova izjava je opelo ulozi njega kao duhovnika.

Foto: TV Pink

Pročitajte još: REAKCIJE NA SKANDALOZNU IZJAVU MITROPOLITA: Bilo bi dobro da Amfilohije skine mantiju i uđe u političku borbu! (VIDEO)

Pročitajte još: I SPS REAGOVALA NA IZJAVU AMFILOHIJA: Mitropolit da se uzdrži od ličnih stavova!

#Aleksandar Vučić

'