AKTUELNO

Komesarka EU istakla je da se nada da će istraga biti sprovedena i da će krivci biti izručeni pravdi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu, koja je povodom ubistva Olivera Ivanovića istakla da je najvažnije da obe strane ostanu mirne i situacija bude stabilna.

Evropska komesarka, izražavajući saučešće povodom ubistva Ivanovića, rekla je da Evropska komisija najoštrije osuđuje taj zločin i da se nada da će vlasti na KiM sporovesti istragu i krivce izručiti pravdi, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Foto: Tanjug

Prema njenim rečima, najvažnije je da obe strane ostanu mirne i da situacija bude stabilna i pozdravila je posvećenost Srbije nastavku dijaloga sa Prištinom.

Predsednik Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije elanstvo u EU i da je Srbija aktivan partner Evropske unije.

Evropska komesarka čestitala je Srbiji na teškom poslu u procesu evropskih integracija i izrazila nadu da će, posle najave predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera o mogućem roku za pristup, Srbija iskoristiti taj trenutak.

- Srbija je već veoma aktivan i dragocen partner u saradnji, posebno u oblasti Dunavske i Jadransko-jonske makro regionalne strategije - naglasila je Kretu i čestitala na dobroj prekograničnoj saradnji Srbije sa Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom i Bugarskom.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o važnosti projekata u oblasti obrazovanja, kao i o IPA i CBC fondovima kroz koje bi se to moglo finansirati, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još: ĐURIĆ ZA PINK: Priština nema nameru da ozbiljno vodi istragu!

#Aleksandar Vučić

#EU

#Sastanak

'