AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i evropskom putu dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Albanija imaju dobre odnose i izrazio uverenje da su ti odnosi naročito značajni za stabilnost Zapadnog Balkana.

- To što imamo različite stavove o nekim pitanjima, ne znači da nismo svesni činjenice da naše dve zemlje igraju značajnu ulogu u očuvanja mira - istakao je predsednik Vučić i naglasio da je stav o Kosovu osnovna razlika između Srbije i Albanije.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o ekonomskoj saradnji, posebno o razvoju turizma i načinima kako motivisati građane Albanije da dođu u Beograd i građane Srbije da posete Tiranu.

Predsednik Rama je rekao da veruje da će Srbija i Albanija nastaviti da sprovode agendu za ekonomski razvoj regiona bez granica, kao i da će doprineti uklanjanju barijera u trgovini, kulturi i nauci.

Predsednik Rama je naglasio da je Kosovo i dalje važna tema za odnose Srbije i Albanije, kao i da Albanija podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Edi Rama

'