AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Makedonije u Srbiji Veru Jovanovsku Tipko, a tom prilikom je istaknuto da je u proteklom periodu postignut napredak u unapređenju političkog dijaloga i sveukupnih odnosa dve države.

O tome svedoči niz važnih uzajamnih poseta na najvišem nivou, ocenjeno je na sastanku.

Ocenjeno je da održavanje zajedničkih sednica dve vlade daje pozitivne rezultate i da je planirano da se treća zajednička sednica održi u prvoj polovini ove godine.

Premijerka Brnabić izrazila je uverenje da će ostvarivanje zajedničkih projekata, omogućiti učešće na trećim tržištima, brže otvaranje radnih mesta i prosperitet kojem teže i Srbija i Makedonija.

Ona je podsetila da dve države već sarađuju u oblastima ekonomije, turizma, nauke, obrazovanja, tehnologije i kulture i da su jedna drugoj veoma važni spoljnotrgovinski partneri, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Ambasadorka Makedonije istakla je da je od velikog značaja završetak važnih saobraćajnica između država i potpisani program prekogranične saradnje Srbije i Makedonije koji će pojednostaviti i ubrzati protok ljudi i robe.

Sagovornice su zaključile da su evrointegracije, stabilnost regiona i ekonomski napredak zajednički ciljevi, a uzajamna pomoć i saradnja u njihovom ostvarivanju, ključ dobrosusedskih odnosa.

Pročitajte još: Šausberger: Srbija ključna za stabilizaciju Balkana

#Ana Brnabić

#Makedonija

#Sastanak

#Srbija

'