AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu video poruku u kojoj je istakao značaj EXPO 2027.

- Okupili smo se da dodatno radimo na planovima na kojima smo krenuli da radimo još u decembru mesecu. Expo 2027 je za nas prilika svih prilika, šansa svih šansi za ogroman napredak i za promenu lica Srbije - naveo je Vučić.

Foto: Printscreen Instagram.com/Buducnostsrbijeav

Kako je dodao, to nije pitanje razvoja infrastrukture novobeogradske i surčinske opštine.

To nije pitanje razvoja infrastrukture u delu novobeogradske i surčinske opštine od milijardu i 700, ovo je pitanje desetostruko većih ulaganja za celu našu zemlju, od Pčinjskog i Jablaničkog okruga do Severnobanatskog, Zapadnobačkog okruga.. Ovo je nešto što će svaki kraj, svaki deo naše zemlje da promeni, od ulaganja u digitalizaciju, nove super kompjutere, nove dejta centre, ulaganje u veštačku inteligenciju, mnogo novih puteva. Danas gradimo 12 auto-puteva, gradićemo ih još više i brzih saobraćajnica. Mnogo novih pruga, bolnica, škola, javna ulaganja moraju da budu neuporedivo veća.

Zbog toga se, dodao je, sada traže dodatni izvori finansiranja da ne uvećamo ni javni dug u odnosu na BDP ali ni deficit da značajno ne povećamo.

- Donosimo te planove oko Svetog Jovana, oko 20. januara ćemo predstaviti javnosti. Dakle, To se tiče i visina plata, penzija, za samo godinu i po dana prosečne plate će biti preko 1.000 evra u našoj zemlji - rekao je Vučić i dodao:

To su velike stvari, radujte se, ljudi, nadajte se jer želimo da u naredne četiri godine promenimo lice Srbije, i siguran sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti u tome.

- Čekaju nas velika dela - napisao je predsednik Srbije u opisu video poruke.

Autor: