AKTUELNO

Srpska liga pozdravlja odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bude jedan od potpisnika deklaracije za odbranu porodičnih vrednosti zajedno sa Katalin Novak i Rumenom Radevim i da na taj način digne glas za značaj porodice u današnjem svetu. Naša partija se od svog osnivanja zalaže za favorizovanje porodičnih vrednosti, zaštitu majki i dece i ovakve poteze države Srbije vidimo kao ohrabrujući zalog za budućnost, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je naglasio da je ovo nastavak proporodične politike predsednika Vučića koji je odavno ustanovio finansijsku podršku za rođenje prvog deteta, ali i drugog, trećeg i ostalih u visinama od po nekoliko stotina hiljada dinara.

- Ovom deklaracijom Srbi, Mađari i Bugari su poručili da žele da opstanu i biološki i kulturološki i uspeće u tome, jer su stari evropski i hrišćanski narodi. Gde je sada lažna desna opozicija da podrži predsednika Vučića u ovakvim stvarima? Lagaće još jednom da je neko ukrao njihov program, jer njihov jedini program je napad na Vučića po cenu napada i na sopstvenu državu - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige dodao je da se nada da će država uvažiti apele njegove partije u smislu jačanja proporodične politike.

- Treba nam ministarstvo za porodicu, trebaju nam najveće moguće privilegije za majke troje ili više dece koje jesu i moraju biti tretirane kao narodni heroji, moramo obezbediti besplatne udžbenike za đake širom Srbije i važno je, insistiramo na tome, da veronauka bude obavezna u osnovnim i srednjim školama, jer sve tradicionalne konfesije u Srbiji pozivaju na zaštitu porodice i porodičnih vrednosti - zaključio je Đurđev.