AKTUELNO

Jedna smo krv, jedno meso i jedan svetosavski srpski duh, i zato ne samo vama braćo u Republici Srpskoj, već i svim Srbima u Srbiji, Crnoj Gori i širom sveta čestitam Dan Republike Srpske i krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana sa željom da ga još puno leta proslavljamo u miru i slozi, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev povodom praznika 9. januara.

On je poručio da ime Republike Srpske svih ovih godina budi ogroman ponos u srcima svih srpskih rodoljuba, jer je ona primer da srpska sloga i volja mogu da se odupru višestruko brojnijim i moćnijim neprijateljima.

- Ljudi koji su krvlju branili Republiku Srpsku kao slobodnu i demokratsku volju srpskog naroda u Hercegovini i Bosni dokaz su da su i među našim generacijama hodili dostojni potomci Miloša i Lazara. Braneći svoja vekovna ognjišta, branili ste i Srbiju i ceo srpski narod - istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uputio je i posebnu želju svojim sunarodnicima u Republici Srpskoj.

- Kao Srbin iz Srpskog Vojvodstva, čiji su preci živeli san o pripajanju svojoj matici Srbiji, znam i osećam i vaše želje i snove. Drina je danas naša kičma više nego ikad pre. Pokazali ste da kada nešto želite, vi to i ostvarite. Pre ili kasnije, vaš i naš najveći san će postati java. Biti spreman, to je sve, kao što je svojevremeno zapisao Šekspir - zaključio je Đurđev.