AKTUELNO

Svedoci smo naoružavanja takozvane vojske Kosova od strane određenih zemalja, što je samo kontinuitet u pritiscima koji se već duže vreme vrše nad našom zemljom, rekao je za PINK Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Marinković je rekao da pripadnicima takozvane kosovske policije stižu duge cevi, i da one ne stižu samo iz Amerike, dodaje da ih naoružava i Turska, ali i Hrvatska i Nemačka.

- Naravno Amerika tu prednjači. Želim da istaknem da se ova administracija veoma razlikuje od prethodne. Kada je Grenel bio specijalni izaslanik predsednika Trampa za Zapadni Balkan, stavljala se ekonomija u prvi plan - rekao je Marinković.

Komentarišući najavu iz Prištine da će ukinuti platni promet, Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost, rekao je da je to neviđeno da se u 21. veku takve stvari dopuštaju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni žmure na uslove koje Srbi imaju u našoj južnoj pokrajini. Postoje i dvostruki aršini po pitanju KiM - rekao je Obrknežev.

Kada je rat na Bliskom istoku u pitanju, Marinković je rekao da nije prvi put da budemo na neki način uslovljeni i da imamo neku vrstu pritiska da moramo da se odredimo na koju ćemo stranu.

- Predsednik Vučić je već odgovorio na to pitanje, rekavši da su nam oba naroda prijateljska i da možemo da budemo samo neka vrsta mosta i da možemo da podržimo da se taj sukob što pre završi - rekao je Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, mnogo puta smo u prethodnih 10 godina bili pritiskani da se opredelimo za određenu stranu.

- A da ne govorimo o pritisku kada je rat između Rusije i Ukrajine u pitanju. Mi smo jedna od retkih država na svetu koja može da ugosti sve zemlje sveta - rekao je Marinković.

Autor: