AKTUELNO

Nosilac liste za beogradske izbore "Mi - glas iz naroda" Aleksandar Jerković, izjavio je za Novo jutro TV PINK, a povodom konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda koja je zakazana za 19. februar, da su za njega sve političke partije neprihvatljive, ali da ga interesuje sprovođenje programa za Beograd koji je predstavljen u kampanji i da će razgovarati sa onim ko prihvati da sprovodi tu politiku.

"Nas jedino interesuje ono što smo obećali građanima, poboljšanje saobraćaja, parking mesta, besplatni obroci u vrtićima i školama, to je ono što je važno. Onaj ko bude hteo da prihvati da sprovodi našu politiku, mi sa njima nemamo problema da razgovaramo", rekao je Jerković odgovarajući na pitanje šta se može očekivati na sednici.

Jerković je rekao da postoji još jedan uslov.

"Jedan od naših glavnih uslova će biti da dobijemo unutrašnju kontrolu grada Beograda, organ koji bi imao apsolutno uvid u sve što se dešava, u svaki dokument, kancelariju. Iskreno mislim da to niko u ovom momentu neće prihvatiti", rekao je Jerković.

Foto: TV Pink Printscreen

"Oni su glasali za beogradski program, program 'Nema nazad - iza je Srbija' i u meni i u dr Nestoroviću prepoznali ljude koji taj program mogu da sprovedu", naveo je Jerković.

Jerković je rekao i da u ovom trenutku "koalicija" ima "zlatni glas" kada može da odlučuje u Beogradu, ocenjujući da je pokret "Mi" u takvoj situaciji odlučio da bude pasivan, a razlog vidi u nameri da se osnuje stranka i kako je rekao, "uhlebe partijski vojnici".

"U ovoj situaciji vi kažete - hajdemo na nove izbore. Tu postoje tri scenarija - da omogućite jednoj strani da može samostalno bez vas da odlučuje o svemu ili drugoj strani ili da ponovo budete u istoj situaciji što je malo verovatno. Vi sad situaciju u kojoj možete nešto ozbiljno da menjate u društvu žrtvujete zarad jednog-dva ili tri odbornika više. A šta će vam više? Oni su odlučili da prave stranku, a kad imate stranku onda morate da razmišljate o 'uhlebljenju' vaših političkih vojnika", rekao je Jerković.

Foto: TV Pink Printscreen

Jerković je objasnio da nije postojao koalicioni sporazum, jer je u pitanju grupa građana, ali da jeste postojao sporazum između ljudi, a govorio je i o tome da nije bilo koherentnosti među članovima u prethodnom periodu, te da se to moglo videti i tokom predaje liste za Beograd.

Autor: