AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram stranici ''avucic'' deo današnjeg obraćanja i istakao da od režima Aljbina Kurtija očekuje nove smicalice.

- Verujemo da će Kurtijev režim nastaviti sa ometanjima, novim smicalicama, da će voditi akciju protiv normalnog života Srba, jer njihov jedini način da pobede, kako oni smatraju, jeste da Srba na Kosovu i Metohiji ne bude, a mi ćemo dati sve od sebe da Srbi na Kosovu opstanu. Kosovo i Metohija je deo naše zemlje i za nas će to uvek biti. Borićemo se za svoj narod, za normalan život naših ljudi, ovako ili onako, uspećemo da ga obezbedimo - napisao je Vučić.

Podsetimo, Vučić se obratio danas građanima Srbije povodom odluke Prištine da ukine srpski dinar na teritoriji KiM.

Vučić je najpre rekao da su pripadnici Kurtijeve policije u više akcija upadali u privremene organe nekoliko srpskih Opština. Upali su, dodaje i u Dom zdravlja u Osojanu, gde maltretiraju ljude.

- Napadnute su sve srpske enklave u Metohiji i to nakon odluke da se ukine dinar i da se do sada najjačim udarcem zapreti progonom Srba sa njihovih vekovnih ognjišta - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Kako je dodao, Srbija podnosi zahtev za održanje posebne sednice Saveta bezbednosti UN.

- U ponedeljak će naš predstavnik pri misiji UN, u skladu sa članom 35. Povelje, članom 3. privremenog poslovnika u pisanoj formi podneti zahtev za hitnom sednicom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Gvajana je predsedavajući Savetom bezbednosti. Oni su, nažalost, priznali Kosovo, ali tu nema nikakvo pravo veta, potrebna je većina od devet članica, pa ćemo videti da li ćemo uspeti da obezbedimo većinu - rekao je Vučić.