AKTUELNO

Ministarstvo odbrane objavilo je novi video pregleda nedelje za nama i aktivnosti koje je Vojska Srbije imala, kao i ministarstvo odbrane i resorni ministar Miloš Vučević.

Početak sedmice obeležilo je predstavljanje analize sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu, kojoj je prisustvovao Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, kao vrhovni komandant. Ministar odbrane Miloš Vučević tada je naglasio da je vojska garant bezbednosti i očuvanja nezavisnosti naše države.

Dodeljene su i boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sa teritorije opštine Apatin.

- Hvala vam na ljubavi prema otadžbini, hvala vam na ljubavi prema narodu, prema svim građanima. Hvala vam što ste nas učinili ponosnim i što nas činite ponosnim. I izvinite na čekanju da vam se kaže ovo hvala- rekao je ministar vojni u obraćanju prisutnima.

U četvrtak, 1. februara, Vučević je prisustvovao sastanku Vojnoobaveštajne agencije, gde je predstavljena Analiza rada za proteklu godinu. Istog dana, ministar Vučević se sastao i sa generalom Robertom Brigerom.

Tokom protekle sedmice, održana je i obuka na brodovima rečne flotile i obeležen Dan Četvrte brigade kopnene vojske.

Raspisan je i konkurs za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije, roda avijacije.

Autor: