AKTUELNO

Evropski parlament usvojio se sramnu rezoluciju o Srbiji.

Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu glasati su o rezoluciji o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja.

Za usvajanje rezolucije protiv Srbije lobirala je srpska opozicija čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović boravili u Briselu, gde su na plenarnoj raspravi izneli gomilu neistina na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i regularnosti izbora koji su u Srbiji održani 17. decembra. 

Bezbroj neistina u nacrtu rezolucije

Podsetimo, za usvajanje ove rezolucije lobirala je srpska opozicija čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović brže bolje krenuli put Brisela. U svojoj rezoluciji koju pokušavaju da proguraju izneli su bezbroj, blago rečeno, neistina i iskrivljenih činjenica. 

Sa druge strane, u nacrtu se nigde ne pominje skandal koji krši sva pravila normalnog sveta, da Srbima sa KiM nije bilo dozvoljeno da glasaju. Evropski parlament osudio je u rezoluciji "nesrazmernu upotrebu policijske sile prema protestantima radi izborne prevare".