AKTUELNO

Portal Nova S krenuo je u totalnu antirusku histeriju kao nastavak jučerašnjih antidržavnih akcija đilasovaca u Strazburu kada su otišli kod najveće Kurtijeve lobistkinje da traže sankcije za Srbiju.

Naime, predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom koji je sinoć emitovan ekskluzivno, izjavio je da Moskva nije mogla da ne stane u odbranu Srbije tokom ratova dvedesetih.

- Rusija nije mogla da ne ustane u odbranu Srbije tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji - izjavio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu koji je ceo svet iščekivao i dodao:

Foto: Tanjug AP/Gavriil Grigorov/Sputnik, Kremlin, Pool Photo

- Čim su počela dešavanja u Jugoslaviji, Boris Jeljcin digao je glas u znak podrške Srbima; nismo mogli da ne stanemo u odbranu Srba,  jer su Srbi poseban i nama blizak narod, sa pravoslavnom kulturom. To je narod koji je patio generacijama - rekao je Putin komentarišući kako je NATO prekršio obećanje Rusiji da se neće širiti na istok, a što je u srži tekućeg konflikta s Ukrajinom.

Kako je rekao, SAD su se uprkos tome odlučile na kršenje međunarodnog prava i bombardovanje Beograda.

Na to je je đilasovsko glasilo objavilo vest pod naslovom: Putin slagao da su nam Rusi pomogli dvedesetih, istina je daleko drugačija: Uveli su nam sankcije, naoružavali Hrvatsku i odlikovali Tuđmana. 

Ipak, ono što zaboravljaju da pomenu je to da se ​Rusija, zajedno sa Kinom, u Savetu bezbednosti usprotivila NATO intervenciji. 

Podsetimo ova kampanja dolazi u momentu dok se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori za Srbiju i njen narod i dok je Rusija čvrsto na srpskoj strani. Istovremeno na drugoj strani đilasovci traže kaznu za sopstvenu zemlju i narod, te im tako sada smeta i Putin, i Rusija, samim tim i njihova podrška u očivanju teritorijalnog integrteta i suvereniteta Srbije.

Kako smo ranije pisali, Marinika Tepić, Radomir Lazović i Pavle Grbović došli su kod najveće lobistkinje Aljbina Kurtija, Viole fon Kramon, da pljuju po Srbiji i da traže sankcije za narod Srbije! Viola fon Kramon dobro je poznata građanima Srbije kao jedna od najvećih lobistkinja za tzv. nezavisno Kosovo i lažnog premijera u Prištini Aljbina Kurtija.

Kada se pogledaju sve rezolucije EP može se uočiti da su oni tražili da Srbija uvede sankcije Rusiji i da prizna nezavisnost Kosova, pa tako ne čudi što su baš ovi opozicionari bili juče na toj sednici, s obzirom da im se stavovi i želje poklapaju.

Danas njihovo glasilo nastavlja antidržavnu kampanju!