AKTUELNO

Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin saopštio je danas da, dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Hrvatska može da pali samo lutke.

"Neka više ne maštaju o tome da će da pale Srbe, srpske kuće, srpske crkve i imanja, neka više ne maštaju da će dobiti "Oluju" bez odgovora. Lutke sa likovima najistaknutijih Srba su jedino što Hrvati mogu da spale", poručili su u Pokretu socijalista reagujući na paljenje lutke sa likom predsednika Vučića u Kaštelima, u Hrvatskoj.

U saopštenju se ističe da je u Hrvatskoj mržnja prema Srbima i Aleksandru Vučiću dominantna uvek, a posebno kada Srbija i njen predsednik beleže uspehe i pobede.

Dodaje se da, kao što su četrdesetih i devedesetih godina spaljivali žive Srbe u Hrvatskoj, tako su i 2024. godine, u svečanoj, karnevalskoj atmosferi, Hrvati spalili lutku sa likom predsednika Srbije i svih Srba Aleksandra Vučića.

"Šta drugo i očekivati od nacije koja se ponosi ustašama Stepincem, Budakom i Francetićem, lomače su joj istorija", zaključuje se u saopštenju Pokreta socijalista.

Poslednjeg dana karnevala u Kaštel Starom zapaljene su lutke u liku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina, a tokom karnevala u Kaštelima u više navrata spaljivane su lutke lidera Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.