AKTUELNO

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević smatra da na ponovljenim izborima u Beogradu neće biti značajnih odstupanja kada je reč o rezultatima, ali će taj proces koštati građane Srbije.

Osvrnuvši se na Ćutin zahtev da zakonom treba zabraniti "preletanje" i da "preletači" treba krivično da odgovaraju, Vučićević je ocenio da bi onda Ćuta morao da "pohapsi" pola svojih najbližih saradnika.

- Mariniku Tepić onda mora zakonom da zabrani, ili ne znam kako da je kazni. Ona je promenila šest ili sedam stranaka i pokreta, a možda i više - rekao je Vučićević i dodao da dva meseca niko nije izneo nikakav dokaz o krađi na izborima u Beogradu.

Foto: TV Pink Printscreen

Odmah posle izbora su govorili da imaju na hiljade, pa na desetine hiljada dokaza o krađama, ali mi do dana današnjeg nismo dobili ni jedan jedini dokaz. Očigleno je u pitanju laž

Vučićević se osvrnuo na izborne rezultate iz 2008. godine i napravio poređenje:

- Tada je Demokratska stranka osvojila 45 mandata i falilo im je devet za vlast pa su napravili potpuno neprincipijelnu koalciju sa SPS koji je prethodno imao popisan koalicioni sporazum sa Vučićem. Falilo im je još mandata, pa su u tu koaliciju doveli i Čedu Jovanović - naveo je Vučićević.

Prema njegovim rečima, ako je nešto bilo neprincipijelno i nelegitimno - onda je to bilo to.

- Vučićeva koalicija je u Beogradu sada dobila 49 mandata, uz SPS imaju 54, znači nedostaju im dva mandata i neko govori o nelegitnosti. Oni su sa 45 mandata vladali na truli kompromis, a sad nas guraju u nove izbore - naveo je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

On se pita za šta su novi izbori najbolje rešenje.

- Mislite da će se nešto radikalno promeniti sa odnosom snaga na tim izborima? Neće. Istraživanja pokazuju da bi Vučićeva lista osvojila 40+ odsto, a opozicija okupljena oko Đilasa manje od 30 procenata. Neće pobediti na ponovljenim izborima, ali će oni nas da koštaju i to je cena političke neodgovornosti pojedinaca - naveo je Vučićević.

Autor: