AKTUELNO

Od zalaganja za međunarodnom upravom u delu institucija Republike Srbije, policije, pravosuđa došli smo do toga da izveštaj ODIHR-a govori sasvim nešto drugo i govori se da su izbori odrazili volju naroda, potvrđuju da nije bilo neregularnosti.

Ljubiša Ristić, reditelj, rekao је za Pink da se vidi da taj zapadni blok nije jedinstven, vidmo inicijativu Makrona da se šalje vojska u Ukrajnu, a onda da svi redom kažu da neće.

Foto: TV Pink Printscreen

- Parlament, Savet Evrope sve su to razna mesta gde razni interesi jedne druge sustižu. Mi smo tu postali posmatrači sa strane. Ono što je važno kod nas da se u tom kontekstu posmatra i čitava postizborna kriza, izgleda da vreme radi za nas i da nema potrebe za bilo kakvom žurbom. Oni moraju da raščiste prvo sa samim sobom i sa svojim izborima. Mi moramo da radimo za sebe i da držimo svoju liniju, da se bavimo ekonomijom i ispunjavanjem zakonske procedure i da se prosto ne popušta svakakvim zahtevima i pretnjama - kaže Ristić.

On je dodao da sve mora da se odvija u okviru zakona i procedura.

- Izgleda da stranci neće da dovedu nekoga na vlast bez volje naroda - zaključio je Ristić.

Nebojaša Krstić, marketnški stručnjak, rekao je da izveštaj ODIHR-a sada treba da se oceni.

- Mislim da je ovaj izveštaj bio hladan tuš, to se vidi i po izveštajima, naslovima i komentarima, jer nisu dobili ono što su priželjkivali i to je jedan šamar za njih - kaže Krstić.

Oni su očekivali da to bude tenk koji će njihove štićenike da dovede u Nemanjinu, dodaje on.

Foto: TV Pink Printscreen

Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, rekao je da sada imamo realnost koja opoziciju baš i ne zanima.

On je dodao da ni jednog jedinog elemenata nema, da je u izveštaju potvrđena izborna krađa kao što su pojedini portali naveli.

- Činjenica je da oni prosto ne mogu da dođu na vlast voljom naroda i onda se zato uzdaju u stranu intervenciju - rekao je Vukelić i dodao da oni zbog toga otvoreno traže sankciju Srbiji.