AKTUELNO

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u Herceg Novom održao radni sastanak sa predstavnicima svih relevantnih udruženja i nevladinih organizacija koje okupljaju Srbe u Boki Kotorskoj.

- Hvala vam što čuvate naš jezik, našu baštinu, naš nacionalni identitet u Boki Kotorskoj i u celoj Crnoj Gori. Uvek ćete u svemu ovome imati podršku predsednika Republike Srbije, Vlade Srbije i mene kao ministra – rekao je ministar Milićević i posebno istakao zasluge SPC za očuvanje našeg identiteta:

- Crkva je stožer jedinstva i okupljanja Srba gde god oni živeli.

Foto: Duško Vukajlović

Ministar je naglasio se Srbija i srpski narod nalaze pred velikim iskušenjima u narednom periodu i istakao da veruje da ćemo uspešno prebroditi sva ta iskušenja zahvaljujući suverenoj i odgovornoj politici koju vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Foto: Duško Vukajlović

Naglasio je da je potrebno široko narodno jedinstvo i podrška ovakvoj politici predsednika, kako bismo obezbedili napredak zemlje, očuvali Kosovo u Srbiji i sprečili pokušaje ukidanja Republike Srpske.Sastanku su prisustvovali i ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić, generalni konzul Srbije u Herceg Novom Mićo Rogović, kao i arhijerejski namesnik hercegnovski otac Obren Jovanović sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Foto: Duško Vukajlović

Ministra su ispred Generalnog konzulata Srbije sačekali mališani iz hercegnovskog kluba „Obilić“, koji su mu se posebno zahvalili na prilici da učestvuju u letnjim kampovima za decu iz regiona i dijaspore koje je Kavinet ministra Milićevića organizovao tokom 2023. godine u 22 opštine i grada širom Srbije.

Članovi pevačkog društva „Karađorđe“ izveli su prigodan kulturno-umetnički program.

Autor: