AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se snimkom na svom Instagram profilu povodom najnovijih napada na njega koji dolaze iz regiona.

- Ne morate da slušate mene, dovoljno je da pogledate i pročitate one medije iz regiona za koje znate da Srbiji nikada nikakvo dobro nisu poželeli - napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom instagram nalogu @buducnosrbijeav analizirajući štampu i pisanjia medija iz regiona.

- Političari koriste reči na javnim skupovima ne bi li ubedili svoje, ali i pristalice drugih političkih opcija da govore istinu. Neretko, međutim, mnogo više od nas, neki drugi govore o sadržaju vaših reči i u suštini onoga što ste hteli da poručite - naveo je Vučić u videu i istakao:

- Jutros dok pregledam novine, gledam izveštaje sa portala koje su mi pripremili saradnici. Uočio sam jednu dobru stvar koja više od svega što sam sam izgovorio, govori o situaciji u kojoj se nalazimo. Od prištinskih medija, naravno, gotovo svih ekstremistički nastrojenih prema Srbiji i srpskom narodu, do ekstremnih islamističkih medija iz Sarajeva, do mnogih drugih, svi su kao opareni skočili samo zbog toga što sam sinoć govorio u Hali Šumice i zbog dve stvari - zbog ubrzanog napretka Beograda i Srbije, zbog onog što sam rekao, činjenice o platama u regionu, da je Srbija danas prva u regionu po visini plata, ali i zbog toga što sam rekao da Beograd, koji se uvek hvali svojom kosmopolitskom dušom, jeste i srpski grad. A onda su me Gazeta i Slobodna Bosna napali zbog toga što sam rekao "hoće da nam ukinu državu Srbiju, oduzmu zemlju, da na faks koji dobijemo odgovorimo sa 'da, gazde', a mi nećemo da imamo gazde i budemo sluge nikom drugom osim da služimo svom narodu, rekao je Vučić." Zbog toga sam Hitler, zbog toga sam najgori u regionu, i zbog toga je region zgrožen. Narode, građani Srbije, sami zaključite.

Autor: