AKTUELNO

Vrh SNS-a je prelomio, Ana Brnabić će voditi Skupštinu Srbije, Šapić Beograd, a za deset dana znaće se i ime mandatara u igri su Siniša Mali, Miloš Vučević i Marko Đurić.

Član GO SPS-a Ibro Ibrahimović rekao je u novom jutru na TV Pink da mu je drago što će Ana Brnabić biti predsednik Skupštine.

- Ako je iko zaslužio tu drugu najveću funkciju u državi onda je to zaista Ana Brnabić. Svih ovih godina je zaista izdržala mnoge pritiske i bila zaista na prvoj liniji fronta, ne samo u spoljnoj politici nego i u unutrašnjoj politici - rekao je Ibrahimović.

Advokat Pavle Staničić nakon konstituisanja skupštine znaće se i predlog za mandatara nakon konsultacija koje su najverovatnije u toku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne sumnjam da će predsednik Vučić i gospodin Dačić doneti najbolju moguću odluku i poveriti jednu od najznačajnih funkcijau državi nekome ko to zaslužuje i da vodi izvršnu vlast naredne četiri godine - kaže Staničić i dodao da očekuje i tu odluku za 7 do 10 dana.

O odluci da kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić Ibrahimović kaže da je to jedno sasvim logično rešenje.

- On je uradio zaista dosta u gradu, pre svega na reformi socijalne politike. Da ne zaboravimo besplatne udžbenike, vrtiće, časove engleskog, reformisao je naplatu karata, spajaju se saobraćajnice. Razvija se Beograd - kaže Ibrahimović dodajući da mu se treba pružiti prilika da nastavi ono što je započeo.

Advokat Staničić kaže da će Beograd tek prepoznati razliku između nekog ko vodi državu u pravom smeru i koji je razvija na svim nivoima i Beograd je jedan od glavnih delova te državne slagalice.

- Bilo bi neozbiljno prepustiti nekome ko nije državotvoran i ko nema ideju šta raditit sa glavnim gradom da ga vodi. Politika opozicije trenutno je mržnja prema jednom čoveku i da ništa ne valja, a ne nude građanima neku drugu opciju - dodao je Staničić.