AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu rizična.

"Ovakve posete su veoma rizične", rekao je Stefanović podsetivši na napad na Vučića u memorijalnom centru Potočari u Bosni i Hercegovini na obeležavanju 20 godina od genocida u Srebrenici.

On je rekao da Vučić ne brine oko bezbednosnog aspekta i da i pored ocena da je poseta rizična on je ne otkazuje.

Stefanović je negodovao i zbog protestnih skupova koji se najavljuju u vreme Vučićeve posete Zagrebu.

- Dozvolite da se grupe ljudi okupljaju na mestima gde će predsednik biti to je kao da prizivate da se neko čudo desi... Ako hoćete da pokažete poštovanje prema gostu treba da obezbedite da bude pristojno - rekao je Stefanović.

Nema značajnijih informacija o ubistvu Ivanovića

Stefanović je kazao da je obavešten da su "neke informacije" o ubistvu lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovića stigle do srpskog Ministarstva pravde, ali da, kako je kazao, "ništa značajnije nije video". - Ono što za nas ostaje veoma važno, mi se i dalje nadamo i veoma smo posvećeni da se ubica, bio on Srbin, Albanac ili stranac pronađe i očekujemo od prištinskih vlasti, pošto raspolažu sa mnogo više informacija, da budu posvećeni do poslednjeg trenutka, da se što pre pronađu ubice Olivera Ivanovića - kazao je Stefanović. Dodao je da će Beograd sa svoje strane nastaviti da radi i čini sve što može kako bi se ubice Ivanovića što pre pronašle. Juče su, zbog sumnje da nisu dobro zaštitili mesto zločina, privedena dva pripadnika kosovske policije iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice, što su prva hapšenja u tom slučaju.

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Stefanović

'