AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će novi izbori u Beogradu biti održani 2. juna, međutim, tenzije na političkoj sceni se nisu stišale. Deo opozicije krenuo je sa manipulacijama i izneo predlog za formiranje prelazne vlade u kojoj bi oni imali najmanje dva ministarstva!

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Predsedništva SNS, izneo je da nikada ne bi glasao za formiranje takozvane prelazne vlade.

Ja mislim da nikada niko nije izašao toliko u susret opoziciji, još možda da im u startu dama 20 posto prednosti. Nigde u našem Ustavu ne postoji termin prelazna vlada. Čak i kada bi, hipotetički, došli do dogovora sa Vučićem, ja kao narodni poslanik, živ ne bih glasao za to. Ne postoji ni promil šanse za takvu svinjariju, da izgubiš na izborima i dođeš na ministarsku poziciju. To niko normalan ne bi podržao, pre bih ruku sebi odsekao -rekao je Đukaović.

Foto: TV Pink Printscreen

On se osvrnuo i na preporuke ODIR-a koje se tiču izbornih uslova u Srbiji.

Jasno je da postoji agenda ovih levo liberalnih snaga iz Evrope koji se još tu smucaju i vucaraju. Što se tiče preporuka koje je ODIR dao, on je oštrije preporuke dao Nemačkoj koja je ispunila možda samo 40 posto. Srbija je daleko naprednija zemlja po pitanje izbornih uslova i mi smo sunce demokratije i slobode u poređenju sa drugim zemljama. Ova opozicija je jedna žizofrena grupa ljudi koja se slaže u samo jednoj stavku, da Vučić bude oboren - rekao je Đukaović.