AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je dokument u vezi sa revitalizacijom prostora na kojem se nalazi oštećena zgrada Generalštaba, koji je objavio Aleksandar Jovanović Ćuta, ovlašćenje vlade doneto na javnoj sednici i da nije nikakva tajna.

"Ovlašćenje vlade koje sam dobio, koje je Jovanović objavio, nije nikakva tajna već je doneto na javnoj sednici. Kada i ako, na osnovu tog ovlašćenja bude potpisan memorandum ili neki drugi akt o tome će vlada da obavesti javnost", objavio je ministar Vesić na fejsbuku.

Takođe, Vesić je istakao da su sve vlade u Srbiji od 2000. godine pokušavale da revitalizuju Generalštab koji je oštećen u bombardovanju naše zemlje 1999. godine, ali da to nijedna do sada nije uspela.

"Da je to lako, verujem da bi to pre nas neka druga vlada uradila. Ali nije pa je zapalo nama da rešimo i ovaj problem kao što gradimo auto-puteve i brze pruge jer drugi nisu znali. Ponosno ćemo objaviti kada i ako budemo pronašli partnera za lokaciju starog SSNO (kompleks zgrada Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu)", napisao je Vesić i dodao da nema potrebe da se pravi senzacija tamo gde je nema.

Vesić pretpostavlja, kako je naveo, da se svi slažu da ruševina tamo ne treba da bude još 25 godina da bi "Jovanović bio srećan".