AKTUELNO

U Skupštini Srbije završene su za danas zakazane konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika i članova radnih tela, a pozivu na konsultacije kao ni juče nisu se odazvali predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA.

Konsultacijama su prisustvovali predstavnici liste "Srbija ne sme da stane" - Vladimir Orlić, Marijan Rističević, Marina Raguš, Jasmina Karanac, predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, koalicije oko SPS Snežana Paunović i Života Starčević, kao i Elvira Kovač iz Saveza Vojvođanskih Mađara.

Prisutni su bili i poslanik Branko Lukić iz poslaničke grupe "Mi glas iz naroda Dr Branimir Nestorović", kao i poslanik iz druge grupe - "Mi glas iz naroda" Branko Pavlović.

Nakon konsultacijama, koje je sazvao predsedavajući, najstariji poslanik, Stojan Radenović, niko od učesnika nije se obratio medijima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Orlić je posle jučerašnjih konsultacija rekao da je predloženo da parlament ima šest potpredsednika kao i da je dogovor onih koji su bili prisutni da jednog potpredsednika kandiduje opoziciona lista - "Mi - glas iz naroda", dok bi ostali potpredsednici bili iz redova parlametarne većine i stranaka nacionalnih manjina.

Radenović je ranije za ponedeljak, 18. mart, zakazao nastavak konstitutivne sednice na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, za koga je SNS predložila Anu Brnabić, kao i potpredsednici Narodne skupštine, a na dnevnom redu je i imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović