AKTUELNO

Pokret socijalista Novog Sada pozdravlja inicijativu Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu koji traže da se izjave Dinka Gruhonjića proglase govorom mržnje, saopštili su u GO PS Novi Sad.

- Srpska Atina je posramljena što je na Filozofskom fakultetu profesor neko ko je ponosan što se zove kao ustaša Dinko Šakić i koji je javno pozvao na uništenje i skrnavljenje hramova Srpske pravoslavne crkve. Ali, potrebno je postaviti i pitanje nadležnom ministarstvu dokle će u našem sistemu biti apologeta ustaških zločina i agresivnih protivnika Republike Srbije i njenog ustavno-pravnog poretka. Očekujemo reakciju Ministarstva prosvete, ali i da prestane ćutanje tužilaštva - rekli su u ovoj partiji.

- Da li se neko u državi boji ustaških naslednika Dinka Šakića ili je u sistemu puno istomišljenika Dinka Gruhonjića? Kakav će biti odgovor na ovakve napade na Srbiju i srpski narod biće važno pitanje za naredne lokalne izbore na kojim će se građani Novog Sada odlučivati i po tome kako će država reagovati na izjave i pozive na nasilje od ovakvih sugrađana - poručio je Gradski odbor Pokreta socijalista Novi Sad.