AKTUELNO

Delegacija od 300 ljudi iz Srbije, uglavnom iz Jagodine, boravi u poseti Beču, a u organizaciji, već tradicionalno, šesnaestu godinu za redom predsednika Jedinstvene Srbije i narodnog poslanika Dragana Markovića Palme.

Marković je rekao da je ovoga puta doveo frizere, kozmetičare i zanatlije, sa ciljem, kako objašnjava, da vide kako njihove kolege iz iste struke rade u Austriji.

- Imamo u delegaciji i dobrovoljne davaoce krvi i privrednike. Mislim da ne postoji populacija iz Jagodine, od srednjoškolaca do penzionera, da nisu došli da vide kako izgleda Beč – rekao je Palma.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, on je predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Austrijom, dodaje da su se četvrti put sreli i da su imali različite teme.

- Oni su organizovali izložbu podunavskih država i Srbija je dala svoje eksponate. Takođe je bila tema kako mogu kosovski Albanci da preko nosi ukinu dinar kao sredstvo plaćanja – rekao je Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, bilo je reči i o opoziciji, o kako dodaje, lažnoj opoziciji i njihovom pokušaju da evropski parlament uvede u parlament Srbije.

- Mogu da zaključim da je sastanak bio veoma dobar, pozvao sam ponovo njihovu delegaciju da dođu u Srbiju – rekao je Marković.

Marković je pozvao sve turiste da dođu u Jagodinu, ali da ako žele da putuju u inostranstvo, da posete Beč i Solun, koji su, kako kaže, za njega dva grada koja treba obići.

Foto: TV Pink Printscreen

- Beč i Austrija daju neku stabilnost i sigurnost za građane Srbije – rekao je Marković.

Autor: