AKTUELNO

Hrvatskom državljaninu i lažnom generalu Zdravku Ponošu, svaki odlučan vid delovanja srpskih bezbednosnih snaga uliva nervozu, jer nije uspeo da iste u potpunosti uništi, shodno NATO agendi i shodno naređenjima koje je dobijao direktno od britanskog agenta i NATO eksponenta Amadea Votkinsa, rekao je Miloš Terzić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

- Koliko su predstavnici bivšeg režima bili servilni prema stranim mentorima najbolje potvrđuje činjenica da su odmah posle 5. oktobra pohitali u kafane na Ibarskoj magistrali gde su nižim službenicima stranih ambasada delili materijale o borbenim efektivima srpske vojske - rekao je on i dodao:

- Pritom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost nisu smeli da zakažu čak i kada su nam ubijali sunarodnike i kada su nam palili crkve i manastire širom Kosova i Metohije 2004. kako ne bi uvredili svoje mentore iz NATO. Isto je i sada, jer čak ni na društvenim mrežama Ponoš i ekipa ne smeju da pomenu martovski pogrom i agresiju NATO saveza na našu zemlju, već čute i gledaju u pod isto kao pred Violom fon Kramon, Šiderom i Šenehom u EU parlamentu.

Očigledno je, kako je rekao, da Ponoša kao najboljeg prijatelja Hrvoja Šnajdera, posebno nervira to što su službe ove zemlje od 2012. godine, konačno srpske i što je Beograd kao prestonica svih Srba ma gde oni živeli, najbezbednije mesto za život i najbezbedniji grad u Evropi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Činjenica je da nikome više u ovoj zemlji Ponoš i Đilas ne mogu da prodaju maglu, jer je svima potpuno jasno da se njihovo delovanje isključivo svodi na pokušaj sprovođenja obojene revolucije, koja bi bila pripremljena spolja, a koja za cilj im ponovni dolazak na vlast štetočina i kmetova iz bivšeg režima, bez političke volje naroda - istakao je Terzić i dodao:

- Oskara za uništavanje našeg vojnog, ali i obaveštajno-bezbednosnog aparata Zdravko Ponoš je odavno zaslužio i dobio, i to zbog čina čistog diletantizma i izdaje, o čemu svedoči izvršavanje zadataka koje je dobijao iz srbofobnih ambasada, te shodno tome uzimao aktivno učešće u ukidanju Srednje stručne vojne škole i Uprave za moral pri Ministarstvu odbrane naše zemlje. I sve što ovaj NATO sluga pokuša da sakrije, biće bezuspešno, jer je sve o njemu i njegovim političkim akcijama usmerenim protiv Srbije, rečeno u američkim depešama.

Terzić podseća da je pre gotovo dve godine taj isti Zdravko Ponoš tvrdio je da će Vučić uvesti sankcije Rusiji čim se završe izbori.

- Vreme ga je demantovalo i evo posle dve godine Srbija zahvaljujući Vučiću ostaje pri zaključcima sa Saveta za nacionalnu bezbednost koji podrazumevaju da čuvamo naš teritorijalni integritet, da poštujemo integritet svih zemalja članica UN, ali i da nas niko ne može naterati da bilo kome uvodimo sankcije i tako odustanemo od suverene politike i borbe za Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku - rekao je Terzić i zaključio:

- Naravno, Zdravko Ponoš je i tada bezočno lagao, kao što laže i danas, baš za sve što kaže.