AKTUELNO

Prof. dr Radovan Milašinović smatra da je teroristički napad u Moskvi u funkciji rata u Ukrajini.

- Iza svakog terorističkog čina, posebno ovih kvalitativnih i kvantitativnih karakteristika stoji država, ne kao struktura koju vidimo, čujemo i osećamo, nego takozvani mehanizmi koji stoje iza toga što diktira pravila u ponašanju državnih struktura - istakao je Milašinović i dodao:

Đak koji napravi neki skandal u školi, prvi kaže nisam ja. Kad je izvedena ova akcija, potpis je bio potpuno jasan. Znalo se odmah po logici stvar i po prethodnim namerama ko stoji iza toga. Ako hoćete direktan odgovor - to su tri činioca koja su direktno povezana sa dešavanjima u Ukrajini.

Potpredsednik Centra za nacionalnu politiku Ljubomir Đurić navodi da niko iz Islamske države verovatno ne bi dozvolio da bude uhvaćen živ.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je najjčudnije kod ove operacije. Drugi veliki problem je nereagovanje Rusije. Policija je kasnila više od sat vremena. Takođe, treba imati u vidu da je Rusija bila u sukobu sa Islamskom državom u Siriji, tako da nije ni nerealno da je ISIS učestvovao u ovome - dodao je Đurić.

Kako je naveo, ni bežanje ka Ukrajini nije praktično.

- Naravno da će Rusija optužiti Ukrajinu, to je očekivano u ovom pi-ar ratu između te dve zemlje, Rusija pokušava da se predstavi kao neko ko ima moralnu visinu u ovom sukobu - istakao je Đurić.

Potpukovnik Velibor Stević navodi da je svako hapšenje nasilno, žestoko i oštro.

Foto: TV Pink Printscreen

- Šta ste očekivali da kada hapse teroristu da ga mole i da mu nude kafu? Da li su ih prebili? Jesu. Vidi se po njima. To su obični amateri. No su bili privremeni građani Rusije. Krivično delo je učinjeno, trebalo ih je pustiti da se vidi gde će otići...- rekao je Stević.

Kako kaže, ovo je jedna tragedija koju Rusija neće oprostiti.

Stević je istakao da teoriste ne treba odmah ubiti, već otkriti ko je naručilac.

Autor: