AKTUELNO

Miloš Garić, urednik portala Kosovo-online, govoreći o odluci Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o preporuci za prijem tzv. Kosova u članstvo SE kaže da je presedan ovo što se dešava, ali da se to nekako očekivalo.

- Savet Evrope je nažalost postao nešto što ne sme da bude. On je pogazio svoje ključne principe ovom odlukom i namerom, da se Kosovo kao istrgnuta teritorija i entitet koji nije međunarodno priznat prima kao takav i ne samo to, još je značajniji podatak da se na Kosovu krše svi zakoni i prava - kazao je Garić u Novom jutru Jovane Jeremić na TV Pink.

Kako je rekao, mnogo je toga presedan i potpuno je nerazumna odluka ljudi iz Saveta Evrope.

Garić je istakao i da su vršeni mnogi pritisci, pogotovo iz Nemačke, te da je Evropa u velikoj krizi morala.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nažalost, Srbija sada ima dodatnu otežanu situaciju u kojoj mora da se postavi jasno i da kaže da ne pristaje na stvari koje su direktno ugrožavanje suverene države - kazao je Garić.

Veljko Odalović, predsednik komisije Vlade Srbije za nestala lica, govoreći o odluci Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o preporuci za prijem tzv. Kosova u članstvo SE kaže da je sumrak međunarodnog prava počeo pre 25 godina.

Odalović je rekao da su tada počele da se obesmišljavaju međunarodne institucije, poput Saveta Evrope.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mnoge institucije u ovom trenutku rade sve osim onog za šta su napravljene - kazao je Odalović.