AKTUELNO

Aleksandar Vulin reagovao na izjave bosanskog ministra Heleza rečima da on možda sebe vidi kao agu, ali Srbi sebe ne vide kao raju, zato Srpska i postoji, da Srbi ne budu raja.

"Republika Srpska je nastala zato što su to želeli Srbi koji u njoj žive. Bosnu i Hercegovinu sastavljenu od dva entiteta i tri naroda želele su velike sile, a ne narodi koji u njoj žive ili bar ne takvu. Zato Helez i želi da sruši Dejtonsku BiH. Ko hoće Republiku Srpsku bez njenih punih ovlašćenja, neće ni Dejton, ni BiH po Dejtonu, a posebno neće Srbe i Republiku Srpsku - naveo je Vulin i dodao:

- Helez samo potvrđuje ono što sam najavio da se u Generalnoj skupštini UN priprema donošenje rezolucije koja bi Srebrenicu proglasila genocidom, a Republiku Srpsku stvorenom na genocidu i zato spremnom za ukidanje, a Srbiju osudila na doživotno izdržavanje bosanskih aga i begova plaćanjem ratne odštete. Volele su age da ih srpska raja hrani, pa bi da obnove stare adete. Možda sebe Helez i vidi kao agu, ali Srbi sebe ne vide kao raju. Zato Srpska i postoji, da Srbi ne budu raja - poručio je Aleksandar Vulin reagujući na gnusne pretnje i uvrede ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza na račun Srba, koji je između ostalog rekao i gadost da je RS nastala na genocidu.