AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na vanrednoj sednici Vlade Srbije da 7. aprila odlazi u Pariz, gde ga već 8. aprila očekuju veliki i strateško važni razgovori sa predsednikom Emanuelom Makronom.

"Sa predsednikom Makronom do sada sam imao gotovo 20 razgovora, 19 mislim razgovora. Ovaj će biti najvažniji, biće strateški, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo", rekao je Vučić na sednici Vlade.

On je dodao da će sa njim u Pariz ići i ministar finansija Siniša Mali.

"Ići će Siniša Mali, ali smo se spremili za sve različite teme. Jedna od tema je namenska industrija i saradnja naših namenskih industrija. I vama u vojsci da kažem to konačno, pošto ja znam da i tu ima ljudi koji razmišljaju o tome ko su dobavljači, a ko su kupci. Srbija neće ni jednu svoju fabriku da proda nekome i da taj neko ima preko 50 odsto ili da ima 50 odsto učešća u akcijama" rekao je predsednik. Vučić je dodao da srpska vojna industrija mora da poraste tri puta u narednom periodu.

"Tri puta mora da poraste u narednom periodu. Naša vojna industrija će ove godine da proizvede isto ili nešto više granata i raketa, nego jedna Francuska, u kalibru od 122 do 155 milimetara. Samo da znate da imamo svoju snagu, da imamo svoje kapacitete, samo što to moramo da utrostručimo i učetvorostrostručimo", dodao je Vučić.