AKTUELNO

Nekada su, na veliku sramotu, lideri u Srbiji bežali od pomena Republike Srpske, a kamoli od zaštite njenih interesa, a danas imamo intenzivne sastanke između čelnika Srbije i Republike Srpske na skoro pa sedmičnom nivou, rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- To je dokaz da srpsko-srpske integracije nisu teorijska potka, već živa stvar koja teče svojim prirodnim tokom i koju niko ne može zaustaviti, jer je odraz narodne volje, volje srpskog naroda sa one strane Drine" - izjavio je Đurđev.

On je pozdravio današnji radni sastanak najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske u Beogradu, ali i najavljeni Vaskršnji sabor istih čiji je inicijator predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Celokupna srpska nacija je pod velikim pritiscima, a koji će se uskoro preliti u otvorene udare protiv naših vitalnih interesa. Tu pre svega mislim na najavljeni pokušaj usvajanja rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici i prijem tzv. Kosova u Savet Evrope. Zato je nasušno potrebno i važno da se Beograd i Banjaluka, zajedno i sinhronizovano, odupru takvim brutalnim nasrtajima na ugled i egzistenciju našeg naroda - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uveren je, međutim, u konačni trijumf srpskih nacionalnih interesa.

- Verovatno će biti teže nego ikada, očekujem udruženo dejstvo stranog faktora, pojedinih okolnih zemalja i pete i šeste kolone u samoj Srbiji protiv srpskog naroda u celini, ali će pobeda biti naša jer će počivati na pravdi i istini koju branimo - zaključio je Đurđev.