AKTUELNO

Većina glasova kojom je Parlamentarna skupština Saveta Evrope glasala za preporuku o prijemu tzv. Kosova u tu međunarodnu organizaciju nije samo poraz principa međunarodnog prava, već i vrednosti na kojima počiva naša celokupna hrišćanska civilizacija, rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Kako drugačije objasniti to da su predstavnici pojedinih hrišćanskih zemalja, uključujući i Grčku, glasali da u Savet Evrope bude primljena lažna država sa radikalnim islamistom i džihadistom Aljbinom Kurtijem na čelu i koja je dala najveći broj boraca tzv. Islamske Države po glavi stanovnika - izjavio je Đurđev.

On je istakao da je rezultat ovog glasanja još jednom potvrdio da se suočavamo sa posledicama globalističke, levo-liberalne i antihrišćanake agende koja ruši sve zakone i vrednosti na kojima počiva naša civilizacija.

- Beskrajna zahvalnost predstavnicima Španije, Mađarske, Kipra, ali i časnim pojedincima iz Nemačke, Italije i Crne Gore koji su glasali protiv. Ti ljudi su dragoceni za unapređenje odnosa naših zemalja kada se za to stvore optimalni uslovi. Oni su dokaz da su moral i hrišćanski duh i dalje živi u svakom ćošku Evrope - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige saglasan je sa ocenom mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića da je jučerašnje glasanje u PS Saveta Evrope još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava.

- Naravno, ne treba zaboraviti da su predstavnici našeg naroda iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, glasali protiv prijema tzv. Kosova. Važno je da Beograd i Banjaluka nastave da deluju sinhronizovano, jer nas čeka teška borba oko rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici - zaključio je Đurđev.