AKTUELNO

Miloš Terzić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da je navikao da Borko Stefanović brani Đilasov kapital, gde god mu se za to ukaže prilika.

- Ponizno je to radio 2008. godine dok je moljakao po stranim ambasadama da se odloži samoproglašenje nezavisnosti lažne države, kako bi svom gazdi Đilasu obezbedio još četiri godine pljačke, a Tadiću drugi mandat. Koliko ih je bilo briga za Kosovo i Metohiju najbolje se može videti upravo u američkim depešama koje svedoče o političkim nedelima Borka Stefanovića i drugih pripadnika bivšeg režima - kazao je Terzić i dodao:

- Inače, sve što je teroristička tvorevina ostvarila uz podršku svojih mentora sa Zapada, ostvarila je zbog jezivih ustupaka Borka Stefanovića iz 2011. godine. Njegovi ustupci Prištini na naplatu nam dolaze i danas, jer upravo je on taj koji je potpisao sporazum u kojem se prvi put pominje "granica", čime je razdvojio Srbe sa KiM od Srba iz centralne Srbije, trudeći se da utaba stazu kosovsko-metohijske nezavisnosti.

Prema Terzićevim rečima, njegova i Đilasova politika krahirala je te 2011. godine kada je Borko Stefanović pozivao Srbe sa KiM na barikade, a onda kukavički prvi sa istih pobegao.

- Na sve to štetočine iz bivšeg režima započele su lov na Srbe sa KiM koji su protestovali zbog uspostavljanja prelaza na Jarinju i Brnjaku. Hapsili su tada pripadnike sopstvenog naroda koji su se suprotstavili velikoalbanskom teroru, što im srpski narod nikada neće oprostiti i zaboraviti - kazao je Terić i dodao:

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Uz to ponizno su se izvinjavali svima i svakom u regionu za nešto što Srbi nikada nisu uradili. Podnosili su sramne predloge rezolucija kojima su želeli da nam nametnu žig kolektivne krivice. Na svakom polju su nas zavili u crno i učinili nas najsiromašnijom zemljom u regionu. U njihovo vreme Srbiji niko ništa nije zamerao, jer je tada Srbija bila najslabija u svojoj istoriji. Uspeli su Borko Stefanović i ekipa da nas ostave bez industrije, bez vojske i izlaza na more.

Kako je Terzić istakao, u principu, dovoljno je da radimo sve suprotno od onoga što kaže Borko Stefanović i uspeh u borbi za odbranu srpskih nacionalnih vrednosti po pitanju KiM i Republike Srpske biće nam zagarantovan.

- Mi uz vođstvo i liderstvo Aleksandra Vučića nastavljamo beskompromisnu borbu za Srbiju od koje nikada nećemo odustati - rekao je Terzić i dodao:

- Rezultati koji se ogledaju kroz 28 odluka o povlačenju priznanja lažne države najbolji su dokaz za tako nešto. Upravo zbog tih rezultata i jasne razlike između nas i njih, građani pružaju apsolutnu podršku Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću. To je garancija da nam se na vlast nikada neće vratiti kmetovi poput Stefanovića koji se uz osmeh zagrljeni sa Kurtijevim pulenima Bobom Menendezom i Mihaelom Rotom svim Srbima smeju u lice.

- Dakle, ne postoje izbori kad god se oni održali, a ni izborni uslovi, koji od kmetova i drugosrbijanskih podrepaša mogu napraviti pobednike. Jednostavno, srpski narod više nikada ne mogu da prevare - zaključio je Terzić.