AKTUELNO

Zahvaljujući predanom i neumornom radu najpre predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, a potom i ministra odbrane Miloša Vučevića, Vojska Srbije izrasla je u respektabilnu silu sa snažnim odbrambenim kapacitetima, ali i sposobnošću odvraćanja od napada onih koji bi hteli da ugroze našu državu i narod, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da bez snažne vojske u savremenim napetim geopolitičkim prilikama mali narodi nemaju šanse da opstanu, a posebno oni poput srpskog koji je na udaru mnogih svetskih moćnika.

- Pokušali su da nas slome 1990-ih vojnim putem i nisu uspeli, sada pokušavaju da nas raznim lažnim rezolucijama i pomaganjem lažnih država slome mentalno, ali ni to im neće ići kako su zamislili. Juče su Srbija i Republika Srpska još jednom pokazale jedinstvo na skupu u Banjaluci i poručile da opstanak Srba zapadno od Drine nema cenu - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uveren je da će Srbija na glasanju u Savetu Evrope i na Generalnoj skupštini UN tek pokazati koliko prijatelja u svetu ima.

- Moramo nastaviti da jačamo vojsku, da kupujemo najsavremenije oružje, da podižemo plate oficirima i vojnicima, jer to je jedini put da sačuvamo našu otadžbinu, jer rezervnu nemamo i zato predaja ne dolazi u obzir - zaključio je Đurđev.