AKTUELNO

Naslovne strane današnjih dnevnih novina za "Novo jutro" prelistavao je Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja.

Zukorlić je na samom početku osudio političke ponude koje se "prezentuju sa prljavštinom jezika, uvredama i ponašanjem koje ne priliči ni onima sa margine moralno društvenih kategorija".

- Kada neko nema šta da ponudi pokušava da skrene pažnju sa sebe, napadajući drugoga. Upravo takvo ponašanje obeležava našu političku scenu. Zato je jako važno posejati drugačije seme, koliko god sad to deluje neatraktivno - kaže Zukorlić za "Novo jutro".

On ističe da, za razliku od mnogih, nikada nije napadao političke suparnike, pa čak i kada je direktno upitan od strane novinara za mišljenje.

- Treba govoriti o svom programu i svojoj ponudi i to je ono što fali domaćoj politici - kaže Zukorlić.

Foto: TV Pink

Kaže da su predizborne kampanje i u psihološkom smislu potpuno promašene.

- Zastareli su im i savetnici koji im govore da narodu prezentuju trijumf, moć, pobedu. Time pokazuju ono što zapravo nemaju i to se zove sitni blef. On proizilazi iz nipodaštavajućeg stava prema građanima i njihovoj inteligenciji! Vode se time da se građani ne sećaju šta je bilo. To mi smeta i u moralnom smislu - kaže Zukorlić.

Kada se govori nešto što je nemoguće u smislu očekivanja, ti koji to izgovaraju, kako kaže, ponavljanjem počinju da veruju u sopstvene laži.

Foto: TV Pink

- Reč je bitna i opasna stvar. Izgovorena laž truje i vas iznutra. Ne lažete samo narod, već i sebe i gubite kompas i orjentaciju. Sledi razočaranje. Nas kada pitaju šta očekujemo, mi im odgovaramo da želimo nekoliko odbornika kako bismo predstavili jednu svežu politiku i promenu svesti - ističe Zukorlić, dodajući da u tom slučaju neće doživeti razočaranje.

Istina je, ističe, da su političari slika naroda, te se jedni od drugih ne možemo distancirati, već se moramo suočiti.

Više o ovoj temi pogledajte u nastavku:

#Beograd

#Izbori

#Muamer Zukorlić

#Novo jutro

#Opozicija

'