AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić oglasio se večeras povodom posete kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji.

- Poseta kineskog predsednika predstavlja krunu jedne uspešne politike koju Srbija vodi na čelu sa predsednikom Vučićem i stvaranja strateškog partnerstva sa Narodnom Republikom Kinom. To je najznačajniji politički događaj u ovoj godini, a svakako da je onda i u bezbednosnom smislu najvažniji bezbednosni događaj i izazov za Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem sam sada ja čelu - rekao je Dačić i dodao:

- Tim povodom je i Ministarstvo unutrašnjih poslova na radnom zadatku. Formiran je operativni štab za praćenje posete predsednika Sija i obezbeđivanje svih neophodnih mera da ta poseta prođe u bezbednosnom i logističkom smislu uspešno. Predviđene su najviše moguće mere bezbednosti. Danas i sutra će biti angažovano 6.694 policijska službenika i u tom smislu će Ministarstvo unutrašnjih poslova zajedno sa drugim bezbednosnim strukturama dati svoj maksimalni doprinos da ova poseta bude ne samo od velikog političkog značaja, nego da opšti utisak o poseti i o naporima Republike Srbije da osigura potpunu bezbednost bude na veoma visokom nivou. Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga je od istorijskog značaja za Srbiju i predstavlja krunu jedne uspešne politike.

Predsednik Kine Si Đinping stigao je u Beograd, gde će da boravi u okviru zvanične dvodnevne posete Srbiji, 7. i 8. maja.

Kineskog lidera dočekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a povodom ove važne posete sve je organizovano na najvišem nivou.