AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i razvoju ekonomske saradnje, naročito u oblasti energetike i trgovine.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga i naglasio da Srbija ima interes za razvoj svestrane saradnje. On je izrazio zahvalnost na dosadašnjem principijelnom stavu po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnonog integriteta Republike Srbije.

Predsednik Vučić izrazio je spremnost za jačanje privrednih veza dveju zemalja i istakao da je neophodno raditi na povećavanju robne razmene i jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva i turizma.

Foto: Tanjug

Ministar Mohamad Džavad Zarif istakao je da je Iran zainteresovan za dobre odnose sa Srbijom i naglasio da će 8. marta biti uspostavljena direktna avio linija Beograd - Teheran.

- Pozdravljamo činjenicu da sve više iranskih turista posećuje Srbiju, čemu su doprinele i odluke obe strane o ukidanju viza za nosioce običnih putnih isprava - istakao je Džavad Zarif.

Foto: Tanjug

Ministar Zarif je predsedniku Vučiću preneo zvaničan poziv predsednika Irana Hasana Rohanija da poseti Iran, što je predsednik Vučić prihvatio i uputio poziv da predsednik Rohani uskoro dođe u uzvratnu posetu Srbiji.

#Aleksandar Vučić

#Iran

#saradnja

'