AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, gde predvodi delegaciju Srbije, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Ruske Federacije, generalom policije Vladimirom Kolokolcevim.

Vulin i Kolokolcev su se, kako se navodi u saopštenju, saglasili da je saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti bezbednosti na visokom nivou.

Ministar unutrašnjih poslova RF Vladimir Kolokolcev, zahvalio se Aleksandru Vulinu na pažnji koju je posvetio razvoju saradnje srpske i ruske policije tokom njegovog mandata na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Kolokolcev je, kako se ističe u saopštenju, obavestio Vulina o pokušajima uvođenja ograničenja za učešće Rusije u međunarodnim policijskim organizacijama, a posebno o pokušajima isključenja iz Interpola.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin kazao je tokom razgovora da borba protiv transnacionalnog kriminala ne može biti uspešna bez učešća Ruske Federacije, te da mere uperene protiv Rusije, štete interesima borbe protiv kriminala i smanjuju efikasnost suprotstavljanja transnacionalnim kriminalnim grupama.

Srpski potpredsednik Vlade zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da će Srbija i Rusija nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni i međunarodnim policijskim organizacijama.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev istakli su da se raduju nastavku zajedničke saradnje u oblasti bezbednosti.