AKTUELNO

Putinovo predstavljanje novog ruskog oružja je zapravo početak trke u naoružanju ili nešto drugo, za NOVO JUTRO govorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica srpske redakcije ‘Sputnik’ i Zoran Ostojić, novinar.

- Ja nisam videla da je to borbeno već da je to odbrambeno. Iskustvo je pokazalo da samo one zemlje koje imaju jako oružje, samo one su sigurne. Znamo da se Americi ne dopada ponašanje Severne Koreje ali tamo ne udara, a na nas i na mnoge druge bi lako krenuli – rekla je Ljubinka Milinčić, glavna urednica srpske redakcije ‘Sputnik’.

Kako kaže, Putin je samo objasnio da svet ne pripada jednoj državi već svim zemljama i da tako treba svi da se ponašamo. I dodaje da Rusija mora da pokaže da ima čime da se brani.

- Poverenje očigledno u politici ne postoji i svi drugi koji se budu dogovarali treba da imaju ipak neke čvršće garancije osim reči – rekla je Milinčić.

Foto: Printscreen

- Ja mislim ipak da je ovo deo kampanje Rusije. Kada neko u kampanji ne može da govori o rastu životnog standarda o putevima, o nekim stvarima od kojih zavisi život građana svakako da će da govori o ovim stvarima – rekao je novinar Zoran Ostojić.

Kako kaže, smatra da je važno što je zapad sve prihvatio smireno, i što su shvatili da je kampanja u pitanju.

- Putin nije samo govorio o raketama i za one koji ne znaju moram da kažem da je standard u Putinovo vreme toliko porastao, da oni nikada nisu imali u istoriji nisu živeli tako dobro kao u vreme Putina – rekla je Milinčić.

Kako kaže, ovo je upozorenje onima koji bi želeli da Rusiju svedu na regionalnu zemlju i oni imaju pravo da kažu šta misle i nikoga nisu sprečili da uđe u NATO niti to žele.

Foto: Printscreen

- Mi moramo da vodimo računa kako da izvučemo maksimum iz situacije na koju ne možemo da učestvujemo. Naše opredeljenje je EU i kako se budemo približavali punopravnom članstvu tako ćemo usklađivati našu politiku politici EU – rekao je Ostojić.

Kako kaže mi treba da vodimo računa i da sačuvamo stabilnost ovog regiona.

- Sledi nam verovatno destabilizacija BIH i kada se to završi i kada ostane samo Srbija ona će morati da odluči samo ono što je u njenom interesu a to je gud svi tu i mi – rekao je Ostojić.

#Ljubinka Milinčić

#Rusija

#oružje

'