AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade i Miheilom Džanelidzeom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da su odnosi dveju zemalja dobri i tradicionalno prijateljski, ali u ekonomskom smislu nedovoljno razvijeni.

On je zahvalio Gruziji na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i istakao da dve zemlje dele zajedničke vrednosti i principijelno zastupaju pozicije poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja.

Predsednik Vučić je naveo da je nephodno raditi na jačanju privredne saradnje i povećanju robne razmene, podsetivši da su potpisivanjem Sporazuma o trgovinsko-ekonomskoj saradnji 2017. godine otvorene brojne mogućnosti za dalje unapređenje saradnje.

Foto: Tanjug

On je naglasio da Srbija podržava inicijativu gruzijske strane za proširenje i jačanje ekonomskih veza kroz uključivanje u međunarodne projekte u oblasti energetike i saobraćaja.

Sporazum o ukidanju viza, koji će biti potpisan tokom ove posete gruzijske delegacije, doprineće stvaranju povoljnijih uslova za privlačenje stranih investicija, unapređenje ekonomske saradnje i razvoj turizma.

Potpredsednik i ministar Džanelidze zahvalio je na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Gruzije i naglasio da je Gruzija zainteresovana kako za jačanje političkog dijaloga na najvišem nivou, tako i za unapređenje ekonomske saradnje, naročito u međunarodnim projektima koje inicira Kina. On je izrazio interes gruzijske strane za uspostavljanje direktne linije Beograd-Tbilisi, u cilju podsticanja turističke razmene.

#Aleksandar Vučić

'