AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije u Srbiji Đuzepea Manca, i naglasila da su odnosi Srbije i Italije prijateljski, bez otvorenih pitanja i da ih karakteriše uzajamna podrška u pitanjima od strateškog interesa.

Brnabić je odlazećem ambasadoru Italije zahvalila na izuzetnom zalaganju i doprinosu u unapređenju odnosa dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Manco, koji će svoju diplomatsku karijeru nastaviti kao ambasador u Argentini, zahvalio je premijerki Brnabić i Vladi Srbije na podršci koju su mu pružali tokom mandata u Srbiji.

On je istakao da će Italija nastaviti sa snažnom i kontinuiranom podrškom Srbiji u oblasti evrointegracija, borbi protiv korupcije i u domenu vladavine prava, kao i sa podrškom politici regionalne stabilnosti.

Foto: Tanjug

Predsednica vlade naglasila je da Srbija izuzetno poštuje napore koje je Italija uložila u kontekstu pripreme Strategije Evropske unije za Zapadni Balkan.

Sagovornici su se saglasili da su obe države opredeljene za dalje unapređenje odnosa, pre svega kroz ekonomsku saradnju, za koji postoji veliki potencijal.

Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova Ambasade Italije u Beogradu Serđo Monti.

#Ana Brnabić

#Đuzepe Manco

'