AKTUELNO

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv "osmorice komandanata i 14 pripadnika srpskih paravojnih jedinica koje tereti za ratni zločin protiv hrvatskih civila.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da odluka zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva da podigne optužnice protiv 22 Srbina za ratni zločin protiv hrvatskih civila u tri zapadnoslavonska sela Čojlug, Balinci i Četekovac 1991. godine predstavlja najnoviji vid pritiska na Srbe u Hrvatskoj.

Kako je naveo u saopštenju, to je još jedan u nizu dokaza da je hrvatsko pravosuđe etnički motivisano jer gotovo ništa ne čini da se procesuiraju brojni zločini protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika tokom 1991. godine u zapadnoj Slavoniji i širom Hrvatske koje su počinili pripadnici hrvatskih paravojnih i policijskih snaga.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv "osmorice komandanata i 14 pripadnika srpskih paravojnih jedinica koje tereti za ratni zločin protiv hrvatskih civila na području slavonskih sela Čojlug, Balinci i Četekovac".

Oni su optuženi da su u tim selima "u septembru 1991. ubili 20 civila i dva ratna zarobljenika", prenosi Hina.

#Hrvatska

#Miodrag Linta

#optužnica

'