AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je Li Džanšuu izbor na mesto predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa.

- Upućujem Vam iskrene i najsrdačnije čestitke povodom izbora na odgovornu i visoku funkciju predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa i želim Vam mnogo uspeha u radu - navodi se u čestitki.

Gojkovićeva je, polazeći od prijateljstva naše dve zemlje, čiji je čelični karakter potvrđen i u dobrim i u teškim momentima istorije, izrazila punu spremnost na nastavak razvijanja naših plodonosnih odnosa u korist naših naroda, na osnovu okvira Sveobuhvatne strateške saradnje, kao i Protokola o formiranju Komisije naše dve institucije.

- Uz snažnu opredeljenost da učešćem u projektima od globalnog značaja kao što je 'Jedan pojas jedan put' pružimo doprinos izgradnji sudbinske zajednice naroda u interesu mira i saradnje na ravnopravnim osnovama, dozvolite da istaknem privrženost daljem sveukupnom unapređenju naših parlamentarnih i ukupnih odnosa. U tom kontekstu, pamteći veličanstveno gostoprimstvo prilikom moje prethodne posete Narodnoj Republici Kini, želim da Vam ovom prilikom uputim poziv za zvaničnu posetu Republici Srbiji - navodi se u čestitki predsednice Narodne skupštine.

#Kina

#Maja Gojković

'