AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas vojnoj vežbi sa bojnim gađanjem ''Sadejstvo 2018'', koja se održala na poligonu Pasuljanske livade.

- Danas ste videli redovnu vežbu Četvrte brigade kopnene vojske u veoma teškim meteorološkim uslovima i uz učešće 900 vojnika vojske Srbije. Pokazali su zavidnu disciplinu i dobru utreniranost - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Kako kaže, prikazali su ceo proces gađanja od ispaljivanja raketa do pogađanja ili promašivanja cilja.

- Rekao sam im da ove godine očekujem ododatno poboljšanje njihovog životnog standarda. Da će svi imati značajna poboljšanja. Mogli ste da vidite i deo našeg ratnog vazduhoplovstva. Naše "Orlove" kojih do skoro nismo ni imali. Očekujemo i dalje ubrzano opremanje -

Kako kaže, mi smo mala zamlja ali moramo da imamo snažnu i sposobnu armiju.- Zahvaljujem se ovim momcima i devojkama, kao i komandnom kadru na dobroj uvežbanosti i posvećenosti - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da  svako brine o svojoj bezbednosti, da mi smo mali ali volimo slobodu više od svega.

- Trudimo se da imamo snažniju vojski nego što smo imali. Ljudi ne treba da brinu. Imaćemo dovoljno snažnu armiju da sačuvamo zemlju i da budemo sbvoji na svome - rekao je Vučić.

Kako kaže Vučić, on je razgovarao sa svima i ističe da ga od jutros svi napadaju zbog razgovora sa Putinom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne postoji niko u Evropi ko ne razgovara sa Putinom.

- Odvratno mi je licemerje u kojem kada ne znaju šta da izgovore pozivaju obe strane i to je jedan od razloga zbog čega nikome nisam dozvolio da mi servira priču o obe strane. Ja imam hrabrosti da im to kažem u lice. Moj posao je da štitim građane Srbije i Srbiju - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Kako kaže, strašno se nerviraju kada im pokažete papire. Notifikaciju gospodina Đurića i kada vide da nema nikakvog dogovora, onda izjavljuju kako to sve moramo da prevaziđemo, dodao je on.

-  Srbija hoće da čuva mir i to je naš najvažniji cilj i vitalni interes ali krivicu za nešto u čemu nismo ni na koji način učestvovali neću da priznajem - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

-  Neki su se bunili što je avion preleteo Preševo. Šta hoćete više? Da ne letimo? E to ne može, naši avioni će da lete bilo gde pod komandom vojske Srbije. Nikoga nismo napali, mi smo izgleda krivi što smo živi, što smo Srbi. Ja sam kriv kada pošaljem ljude na KIM ali i kada ne pošaljem - rekao je predsednik.On je rekao da sada ne zna kako će da nastavi da razgovara sa ljudima koji su naredili hapšenje i prebijanje Đurića.

Foto: Tanjug

- Pričali su pre tri dana da hoće da pokrenu zajednicu srpskih opština a juče nema vesti o tome ali im smeta naš avion u našoj zemlji. Šta mene briga za vaše ustave i kosovske ustave, suština je da oni neće zajednicu srpskih opština. I to posle svega otvoreno kažu. A svi ćute i prave se da nisu čuli - rekao je Vučić.

- Pošto sam proučio i njihovo zakonodavstvo, kod njih je potrebno da samo deset poslanika podnese prijavu sudu i onda se čeka mesecima i ništa se ne primenjuje, ali ja više ne mogu da ćutim. Jednom u redu, ali pet godina je prošlo, naokretali smo se glave i ne interesuje me što će pola medija da nas napada - rekao je Vučić.

Kako kaže, štitiće svoju zemlju, i pošto vidi kako se stvari razvijaju, radićemo svoj posao pa ćemo videti šta će narod da kaže.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je samo naša Četvrta brigada, dobra, veoma dobra brigada, njen reon delovanja je Pčinjski okrug. Uvek smo imali dobre vojnike na jugu Srbije. I primetio sam da im je fizička priprema bila bolja od prošlog puta. Da brinemo ima razloga, ali da se plašimo nema razloga. Narod ne mora da brine niti ima razloga za strah - rekao je Vučić.

- Gospodin Mišković je moćan i snažan i ima podršku mnogih medija u Srbiji i razumljivo je da preti, ceo život je pretio. Što da ne preti i sudijama. Opasan je čovek u pitanju. Ja verujem u nezavisno pravosuđe i da će sud suditi po pravilniku - rekao je Vučić.

Kako kaže, kada vas neko izubija a onda vam kaže kako mu pretite, možete samo da kažete da je to pokvareno ali pre svega je neistinito i bezobrazno.

- Svi naši odnosi i pregovori zasnivaju se na onima koji su njihovi sponzori. Razgovaraćemo sigurno ali kako i u kojoj formi to ćemo tek da vidimo. Nakon što su Srbi rekli juče da su spremni da rade sa Beogradom i Briselskim sporazumom, Srbi neće sami da formiraju i dalje hoće da formiraju sa njima. Unapred vam kažem da će sve to da traje kao gladna godina i nikada ga neće formirati. Postavlja se pitanje što smo donosili Briselski sporazum, ukoliko se on odnosi samo na nas - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Kako kaže, njegov posao je da brine o svom narodu.

- Želim da se zahvalim novinarima na hrabrosti i ne brinite za opremu koja je uništena, to je moj zadatak - rekao je Vučić.

Predsednik je na kraju poručio Dikoviću da je vežba bila više odlična nego vrlo dobra.

Taktična vežba sa bojnim gađanjem ''Sadejstvo 2018'' izvodi se u okviru godišnjeg plana realizacije vežbi u Vojsci Srbije za 2018.godinu.

#Aleksandar Vučić

#pasuljanske livade

#vojna vežba

'